A projektről

Kalocsa már napjainkban is egyike azon magyarországi településeknek, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre és a fenntartható fejlődésre. Jól bizonyítja ezt a városban lezajlott fűtéskorszerűsítési program és a jelenleg is futó napelem-projekt. A további sikerek, továbbá a környezet és a lakosság érdekeit egyszerre szolgáló szemléletmód fenntartását és elmélyítését a továbbiakban is folytatni kívánja a város vezetése.

Így a mintegy 157 millió forint összértékű projektünk keretében további információkkal és tanácsokkal segítjük a város lakóit, hogy az egyéni szinten is mindinkább csökkenjen a környezetterhelés, és ez által a település ökológiai lábnyoma. A kezdetben online, illetve a televízióban, rádióban és az újságok hasábjain futó kampány később alakot is ölt a Kossuth Lajos utca 50. szám alatt található, volt kisegítő iskola épületében létrejövő Öko Pontnak köszönhetően.

A létesítmény várhatóan jövő tavasszal, a projekt zárásával egy időben nyílik meg, természetesen alapos energetikai és építészeti modernizáció után. Ennek keretében új nyílászárókat és 12 cm-es dryvit szigetelés kap az épület, valamint átalakításra kerül a fűtésrendszer, aminek eredményeképpen a jövőben hőszivattyú és fan-coil rendszer gondoskodik majd a kellemes hőmérsékletről és a melegvíz-ellátásról.

latvanyterv

Tavasztól az Öko Pont a város fenntartásában fog tovább üzemelni, komplex tájékoztatást és hasznos tanácsokat nyújtva az érdeklődőknek a környezetvédelem és az energiatudatosság témakörében. Ugyanitt iskolás-csoportok számára is lesznek foglalkozások.

Addig is érdemes figyelni honlapunkat, hirdetéseinket és Facebook oldalunkat, hiszen számos környezet- és pénztárcabarát praktikával készülünk, a Kalocsa TV műsorán pedig egy közel 50 részes magazinműsor keretében bemutatjuk közvetlen és tágabb környezetünk környezeti problémáit, és az azokra adható válaszokat. Folyamatosan beszámolunk a projekt legfrissebb eseményeiről, melyek közül kiemelkedik a Színek Hete nevet viselő öthetes programsorozatunkat, amelyre szintén tavasszal kerül sor. A kicsivel több, mint egy hónap alatt több rendezvénnyel és akcióval készülünk.